20 155 056

Om elefanter

Der findes to arter af elefanter – den asiatiske og den afrikanske.

Den asiatiske har fire underarter, hvoraf den indiske er den mest kendte.

Den afrikanske kan inddeles i underarter efter dens levesteder – bushelefanten, der lever på savannen og som er den mest kendte – den noget mindre skovelefant, der lever i sump- og skov-områder – og den høje ørkenelefant, der som navnet antyder lever i ørkenområder.

I Indien har man i århundreder tæmmet, dresseret og arbejdet med elefanter. Når de først er tæmmede, føder de ingen unger – man ved ikke hvorfor – og derfor har alle arbejds-elefanter engang været frie, vilde elefanter, der levede i naturen.

Elefanten har en meget lang barndom. Den har meget at lære. Og det gør den af sin mor – gennem opmuntring og vejledning.

Man regnede før i tiden den afrikanske elefant for u-tæmmelig, men i Afrika har man nu i flere år trænet elefanter til at bære safari-turister rundt. Det er mindre forstyrrende for vildtlivet og skåner miljøet langt bedre, end bilerne gør. Man har også med stor succes trænet elefanter her til at jage krybskytter. Dels er elefanten “terræn-gående” og dels har den fantastisk lugtesans og hørelse.

Hannerne lever alene eller i ungkarle-grupper, mens hunnerne lever i flokke, der ledes af en ældre hun – matriarken og hendes døtre, døtrenes døtre og deres unger. Elefanten har en lang hukommelse og flokken er afhængig af leder-elefantens erindringer og erfaring i tider, hvor der er knaphed på føde og vand.

Vand er af største vigtighed for elefanten. Den skal drikke hundredvis af liter hver dag og bade for at holde huden ren og afkølet. De har ikke problemer med at krydse dybt vand, for de er fremragende og graciøse svømmere.

Se filmklip her:

Den moderne hypnose-terapi’s grundlægger – den legendariske Milton Erickson – blev kendt for sin evne til at skabe omfattende personlige forandringer hos sine klienter. Erickson opdagede, at når han fortalte historier, metaforer, eller vittigheder, kunne klienten ikke gennemskue, hvad han gjorde. Folk kan se sig selv i de historier, de hører og bliver selv en del af historien. Metaforen danne en parallel til klientens virkelighed – og inspirerer det ubevidste til at søge løsninger.

Hypnose-metaforer bruges til at skabe dybtgående forandringer i klienters liv, på en indirekte og ofte ubevidst måde.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Kan du ikk læse dette ? Skift teksten. captcha txt

Skriv dit søgeord og tryk enter