20 155 056

NLP

I begyndelsen af 1970’erne besluttede Richard Bandler og John Grinder sig til at studere terapeuter, hvis metoder var kendt for at give hurtige og positive resultater. De valgte Virginia Satir, Fritz Perls og Milton H. Erickson.

Virginia Satir, som udviklede familie-terapien, fokuserede på personlig udvikling i stedet for mangler og “sygdomme” i familien. Fritz Perls skabte og udviklede Gestalt-terapien. Princippet i hans idéer er, at hvis mennesker vedkender sig deres følelser og tanker, kan de udvikle sig til sunde, hele mennesker.

Milton H. Erickson anses for vor tids mest indflydelsesrige hypnose-terapeut. Som 19-årig fik han børnelammelse og ved indgående at studere spædbørn, lærte han at bevæge sig igen. Hans særligt udviklede iagttagelses-evne og indsigt, hjalp ham til senere at udvikle den utraditionelle “Ericksonianske Hypnose”. Han blev kendt, da medlemmer af “the Mental Research Institute” i Palo Alto, Californien ledet af Gregory Bateson introducerede hans teknikker for verden.

Richard Bandler studerede som 20-årig psykologi på University of California, Santa Cruz, hvor John Grinder, der var sidst i tyverne fungerede som assisterende professor i Lingvistik.

Ved indgående at studere og afdække de tre succesfulde terapeuters tankegange, idéer og metoder udviklede Bandler og Grinder de teknikker, der den dag i dag anvendes i NLP verden over.

De var allerede begyndt at undervise i disse teknikker, da en studerende spurgte, hvad de kaldte det. Efter sigende krævede det en weekend i en hytte med nogle flasker vin at blive enige om navnet NLP:
Neuro (relatere til hjernen – sanser og nervesystemet)
Lingvistic (vi tænker og udtrykker os med sprog)
Programming (sanseindtryk bliver bearbejdet i forhold til indlærte mønstre)

Det basale princip i NLP er at studere det, der virker. “Vil du have succes? Så lær, hvordan du skal tænke, føle og opfatte som en, der har succes”. Dette kaldes i NLP for modeling. Bandler og Grinders udgav i 1975 deres første bog, “The Structure of Magic I”, efter at have “modelleret” Milton Erickson.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Kan du ikk læse dette ? Skift teksten. captcha txt

Skriv dit søgeord og tryk enter